Uusille väitöskirjatutkijoille

Tervetuloa Oulun yliopiston tutkijakouluun ja osaksi yliopistomme tiedeyhteisöä! Tältä sivulta löydät tietoa tohtoriopintojen aloittamisesta.

Opinto-oikeus ja lukuvuosi-ilmoittautuminen

Vastaanotettuasi tohtoriopintopaikan Opintopolussa, sinut kirjataan automaattisesti ilmoittautuneeksi ensimmäisen lukuvuoden osalta. Tulevina lukuvuosina sinun tulee ilmoittautua yliopistoon Oili-järjestelmässä. Katso lisätietoa ja ilmoittautumisajat yliopiston Opiskelijalle-sivuilta.

Sinulle myönnetty opinto-oikeus tohtorintutkinnon suorittamiseen on voimassa tutkinnon valmistumiseen saakka.

Ulkomailla tutkinnon suorittaneiden ja opinto-oikeuden vastaanottaneiden väitöskirjatutkijoiden tulee esittää alkuperäinen tutkintotodistus, opintosuoritusote ja henkilöllisyystodistus. Sovi dokumenttien näyttöaika tutkijakoulun koordinaattorin kanssa (kts. yhteystiedot).

Väitöstutkimuksen ja opintojen aloittaminen

Tohtorin tutkinto rakentuu tutkimustyöstä, tutkimuksen pohjalta laadittavasta väitöskirjasta ja tohtoriopinnoista, joita tulee suorittaa 20-40 op tutkinto-ohjelmasta riippuen. Tohtorikoulutus vastaa neljän vuoden kokoaikaista työskentelyä.

Tutkijakoulu suosittelee, että suoritat tohtoriopintojen alussa kaikille väitöskirjatutkijoille pakolliset kurssit Introduction to doctoral training ja Tieteellinen tutkimus ja etiikka. Niiden avulla pääset sujuvasti tohtorikoulutuksen alkuun. Voit ilmoittautua kursseille Pepissä.

Tutustu väitöskirja- ja opintovaatimuksiin oheisesta linkistä.

Seurantaryhmä

Väitöskirjatutkijan tueksi perustetaan seurantaryhmä, jonka tehtävänä on tukea ja seurata tohtorikoulutuksen edistymistä ja valvoa, että työskentely-ympäristö ja ohjaus ovat suunnitelmiin nähden riittävät. Löydät lisätietoa oheisesta linkistä.

Osaksi tutkimusyhteisöä

Tutustumalla muihin väitöskirjatutkijoihin ja varttuneempiin tutkijoihin pääset osaksi oman alasi tutkimusyhteisöä. Tutkimusyksiköt järjestävät yksikköpalavereja ja seminaarisarjoja, joihin osallistumalla saat tietoa ajankohtaisista asioista ja yksikössä tehtävästä tutkimuksesta. Usein tutkimusyksiköillä on myös oma sähköpostilista, jolle kannattaa liittyä. Kysy neuvoa pääohjaajaltasi!

Mitä tehdä ensimmäisenä opintovuotena?

Ensimmäisen vuoden aikana on tärkeintä päästä väitöstutkimuksen alkuun ohjaajien ja mahdollisen tutkimusryhmän tuella. Alle on koottu lisäksi muistilista toimenpiteistä opintojen edistämiseksi.

Hyödyllistä tietoa