Arktinen agendamme
Arktinen alue on koko maapallon tulevaisuuteen vaikuttavien muutosten kourissa. Monitieteinen arktinen tutkimuksemme on eturintamassa etsimässä ratkaisuja Arktisen globaaleihin haasteisiin ja lieventämässä muutosten vaikutusta.
Arktista tutkimusta yliopistossamme toteuttaa 150 eri alojen tutkijaa. Tutkimus kattaa mm. seuraavat aihealueet:
- Biodiversiteetti, sen muutokset ja vaikutukset ekosysteemeihin
- Ikirouta ja pohjoisten alueiden hydrologia
- Saamelaisuus, saamelaiset ja resilienssi pohjoisessa
- Ilmastonmuutoksen vaikutukset terveyteen pohjoisilla alueilla
- Pohjoisten luonnonvarojen kestävä käyttö
Tutustu arktiseen tutkimukseemme:
Arktisen alueen kestävä tulevaisuus vaatii eri alojen ja alueiden välisiä yhteisiä ponnisteluja. Toimimme aktiivisesti arktiseen koulutuksen ja tutkimuksen liittyvissä yhteistyöverkostoissa.
University of the Arctic
Olemme yli 200 yliopistoa ja tutkimuslaitosta yhdistävää UArctic-yliopiston perustajajäsen ja meillä on keskeinen rooli UArctic:n johtamisessa ja sen toimintojen kehittämisessä.
Arctic Six
Arctic Six on kuuden pohjoisen yliopiston yhteistyöfoorumi. Arctic Six -yliopistot ovat Oulun yliopisto, Lapin yliopisto, Luulajan teknillinen yliopisto, UiT - Norjan arktinen yliopisto, Uumajan yliopisto ja Nord yliopisto.
Oulangan tutkimusasema
Tietoja Oulangan tutkimusasemasta
Arktista tutkimusta ja yhteistyöverkostoja yliopistossamme koordinoi Thule-instituutti.
Oulun yliopistossa pohjoisen olosuhteet liittyvät useiden alojen koulutukseen. Haluaisitko tulla arktisen rakentamisen tai vaikkapa alkuperäisasioiden asiantuntijaksi? Tutustu monitieteisen yliopiston koulutusmahdollisuuksiin.