Tiedeviestintä
Tiedeviestintä, Historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden maisteriohjelma
Aloituspaikkoja
Tutkintonimike
Opintojen kesto
Opintojen laajuus
Opiskele tiedeviestintää Oulussa
- Vain Oulussa voit opiskella viestintää tiedeviestinnän painotuksella.
- Voit rakentaa itsellesi Suomessa ainutlaatuisen ammattiprofiilin, jossa tiedeviestinnän maisteriopinnot yhdistyvät aiempaan opiskelualaasi ja osaamiseesi.
- Työllistyt erittäin hyvin kiinnostaviin viestintäalan asiantuntijatehtäviin, joissa tarvitaan vahvaa ymmärrystä yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.
- Opintosi ovat työelämälähtöisiä. Harjoittelet käytännön viestintätaitoja työpajoissa, perehdyt viestinnän ja tieteentutkimuksen teoriaan ja opit vierailevilta luennoitsijoilta.
- Opiskelet monipuolisessa opiskelijaryhmässä, jossa on opiskelijoita eri aloilta ja elämänvaiheista. Saat heistä ja alumneista itsellesi vahvan verkoston.
Viestinnän keinoin lähelle ihmistä
Tiedeviestinnän maisteriohjelmasta eli TIEMAsta valmistuu filosofian maistereita, jotka hallitsevat monikanavaisen yleistajuisen viestinnän, organisaatioviestinnän, vaikuttamisen, suhdetoiminnan sekä tieteen popularisoinnin. Koulutuksessa yhdistyvät tieteellisen tiedon hallinta, käytännön viestintätaidot ja elämyksellisyys.
Tiedeviestinnän maisteriksi voit opiskella vain Oulun yliopistossa. TIEMA perehdyttää opiskelijan laajasti ja perusteellisesti tiedeviestinnän saloihin. Opiskelijoilla on mahdollisuus olla mukana esimerkiksi Tiedekeskus Tietomaan projekteissa.
Valmis paketti käytännön viestintätaitoja ja tieteentutkimusta
Maisteriohjelma sisältää viestinnän tutkimuksen ja tieteentutkimuksen opintoja. Noin puolet maisteriohjelmasta koostuu käytännön viestintätaitojen kerryttämisestä. Kattava, valmiiksi suunniteltu kurssivalikoima sisältää opintojaksoja verkkoviestinnästä, digitaalisesta sisällöntuotannosta, audiovisuaalisesta viestinnästä sekä tieteen visualisoinnista.
Tutkinnon suorittanut osaa viestiä tieteestä eri kanavissa ymmärrettävästi ja kiinnostavasti sekä arvioida tiedeviestinnän toimintaperiaatteita ja journalistisia viestintäkäytäntöjä.
Valmistuvalla on hyvät tiedonhakutaidot, monimedialukutaitoa sekä kyky kirjoittaa retorisesti vakuuttavia tekstejä ja soveltaa kriittisesti viestinnän ja tieteentutkimuksen menetelmiä.
Töihin viestintäalalle
Koulutus tarjoaa mahdollisuuden työskennellä monipuolisissa tehtävissä sekä yrittäjänä viestinnän tai tieteen parissa. Esimerkiksi terveysviestintä on kasvava viestinnän erikoisala, jonka parissa työskentelee maisteriohjelmasta valmistuneita.
Maisteriohjelma tekee tiivistä yhteistyötä paikallisten viestintäalan toimijoiden kanssa. Opiskelijat voivat tehdä vapaaehtoisen harjoittelun. Moni on osa-aikaisissa oman alan töissä.
Valmistuneiden työnimikkeitä voivat olla muun muassa:
- viestintäasiantuntija
- copywriter
- digitaalisen viestinnän asiantuntija
- toimituspäällikkö
- tiedetoimittaja
- terveystoimittaja.
Tutustu tiedeviestinnän opintosisältöihin
Löydät tiedeviestinnän tutkintorakenteen ja kurssisisällöt Oulun yliopiston opinto-oppaasta: