Säilörehusiilon seurantaa sensoreilla

Mittaustekniikan yksikön koordinoima maaseuturahaston valtakunnallinen Hyvää karjalle – EIP-hanke tekee säilörehusiilojen lämpötilan seurantaa tänä kesänä myös Kainuussa kolmella tilalla. Menetelmä on alkujaan hankkeessa partnerina olevan Hämeen ammattikorkeakoulun kehittämä.
Säilörehusiilon seurantaa sensoreilla

Seurannalla nähdään jo siilon ensimmäisinä viikkoina, ovatko myös siilon reunat riittävän hyvin painotettuja ja voidaan arvioida, säilyykö rehun laatu hyvänä talveen asti. Siilon syvät osat harvemmin lämpenevät liikaa tai laatu kärsii säilytyksestä, kriittisimmät kohdat ovat siilon pinta ja reunat. Ison siilon keskellä lämpöä saattaa olla vielä keskitalvella yli 20 astetta.



Enemmän säilörehusiilojen lämmönseurannasta voi lukea esimerkiksi Maito ja Me -lehden artikkelista tämän vuoden huhtikuun numerosta: https://issuu.com/maitojame_1_2017/docs/mame_022022, sivuilta 20–21.

Viimeksi päivitetty: 30.6.2022