Psykologia

Psykologian yksikkö tekee monitieteellistä tutkimusta keskeisimmillä psykologian sovellusaloilla. Tutkimusteemojamme ovat esimerkiksi hyvinvointi, työhyvinvointi, persoonallisuus, varhaiselämän kehitykseen liittyvät riskit ja pitkän aikavälin resilienssi, sekä kielen ymmärtäminen.

Yksikön kuvaus

Psykologian yksikkö koostuu yhteistyössä toimivista poikkitieteellisistä tutkimusryhmistä. Keskeisiä tutkimusteemojamme ovat hyvinvointi sekä työhyvinvointi, persoonallisuus terveyden ja hyvinvoinnin konteksteissa, varhaiselämän riski ja pitkän aikavälin resilienssi, sekä kielen ymmärtäminen. Lisätietoa yksikön toiminnasta löydät tutkimusryhmien sivuilta (alla).

Yksikön henkilökunta

Yhteydenotot etunimi.sukunimi[at]oulu.fi

Tutkimusryhmät

Hyvinvointi ja persoonallisuus -tutkimusryhmä on erikoistunut persoonallisuuden, terveyden ja hyvinvoinnin tutkimukseen, jossa hyödynnetään laajoja epidemiologisia aineistoja.

Varhaisiän riski ja pitkäaikaisresilienssi -tutkimusryhmä tutkii biologisten ja sosiokulttuuristen varhaisiän riskien vaikutusta resilienssin kehittymiseen elinkaaren eri vaiheissa.

Monikielisyys ja migraatio -tutkimusryhmä tutkii kielellisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden prosesseja monitieteisestä näkökulmasta.

Havaitsemisen, kognition ja kielen tutkimusryhmä on erikoistunut ryhmän teemoihin kohdistuvaan tutkimukseen hyödyntäen pääosin katseenseurantamenetelmää.

Työ- ja organisaatiopsykologinen tutkimus psykologian yksikössä on keskittynyt tarkastelemaan työhyvinvointia, kuten työhön liittyvää stressiä, työn imua ja työkykyä laajoissa väestö- ja rekisteripohjaisissa aineistoissa

Oulun Neurodiversiteetti-tutkimusryhmän tavoitteena on lisätä yleistä tietoisuutta neuromoninaisuudesta.

Ajankohtaista

Tätä sivustoa päivitetään parhaillaan, ja lisätietoa ajankohtaisista tapahtumista lisätään pian.

Menneet tapahtumat