Ympäristöhistorian maailmankongressi Oulussa

Oulun yliopistossa järjestettävä Ympäristöhistorian maailmankongressi on alan suurin ja kansainvälisesti tunnetuin tapahtuma. Se tuo Oulun yliopistolle yli 600 ihmistieteellisen ympäristötutkimuksen asiantuntijaa ympäri maailman.

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Sijainti

Linnanmaa

Vieraile tapahtumassa

Lisää tapahtuma kalenteriin

Ympäristöhistorian maailmankongressin teemana on Transitions, Transformations and Transdisciplinarity: Histories beyond History. Kongressin järjestää Oulun yliopiston Biodiverse Anthropocenes -tutkimusohjelma yhdessä Ympäristöhistorian tieteellisten seurojen kattojärjestön ICEHO:n kanssa. Yli 600 osallistujalla ympäristöhistorian maailmankongressi on yksi suurimmista koskaan Oulussa järjestetyistä kansainvälisistä konferensseista. Se järjestetään nyt neljättä kertaa ja ensimmäistä kertaa Suomessa.

Ympäristöhistorian maailmankongressi tuo yhteen johtavia asiantuntijoita ja tutkijoita ympäri maailman keskustelemaan menneisyyttä koskevan tiedon merkityksestä nykypäivän ympäristökysymyksille.

Kongressiviikon ohjelma pitää sisällään muun muassa esitelmiä, paneelikeskusteluja, esitelmäsessioita ja työpajoja. Kongressin esitelmät tarjoilevat uusia ja uraauurtavia näkökulmia esimerkiksi energiateollisuutta ja rakennettua ympäristöä, ilmastonmuutosta, ihmisen ja muiden lajien välistä suhdetta sekä luonnon hyödyntämistä käsitteleviin kysymyksiin.

Kongressin vahvistetut pääpuhujat ovat evoluutiobiologi Rob Dunn ja historioitsija Amal Ghazal. Kongressiin osallistuu myös taiteen kansainvälisiä kärkinimiä, kuten palkitun All That Breathes -dokumenttielokuvan ohjaaja Shaunak Sen.

Kongressiin osallistuminen edellyttää tapahtumaan rekisteröitymistä, mutta kongressiviikon torstaina 22.8 klo 16.15–18 järjestetään myös yleisölle avoin työpaja. Käsitöitä ja aktivismia yhdistelevässä työpajassa osallistutaan yhteisölliseen neuleprojektiin neulomalla yhteen neuletilkkuja, joita kongressiosallistujat ovat tehneet kongressin aikana. Osallistujat voivat tuoda mukanaan neulottavaksi myös omia neuletilkkuja (kooltaan A4 tai puolikas A4). Neuletilkkujen tulee olla materiaaliltaan höyrysilityksen kestävää ja ulospäin työntyvien elementtien koko ei saa ylittää 15 senttimetriä. Muita rajoituksia koskien tilkkujen materiaalia tai valmistustapaa ei ole.

Ympäristöhistorian maailmankongressiin osallistuminen on ainutlaatuinen tilaisuus luoda yhteyksiä eri puolilta maailmaa tuleviin ympäristöntutkimuksen ammattilaisiin sekä kuulla uusinta tutkimustietoa alan johtavilta asiantuntijoilta. Rekisteröidy osallistujaksi kongressin verkkosivujen kautta: www.wceh2024.com

Viimeksi päivitetty: 5.6.2024