Yrityskehittäjäfoorumi 3/2024

Vuoden 2024 kolmannessa yrityskehittäjäfoorumissa käsitellään luovien alojen yrittäjien verkostoja ja tukea, syyskuussa julkaistavaa vastuullisuuden arviointityökalua sekä sitä, miten puutuotealalla edistetään omistajanvaihdoksia, parannetaan tuottavuutta ja vahvistetaan vihreää siirtymää.
kaksi naista kurkottelee puuhun

Tapahtuman tiedot

Aika

-

Paikka

Teams

Sijainti

Muu

Lisää tapahtuma kalenteriin

Oulun yliopiston mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE®n yrityskehittäjäfoorumi on tarkoitettu kaikille yritysneuvojille, -kehittäjille ja yritysrajapinnassa toimiville. Foorumissa nostetaan esille erilaisia toimintamalleja, hyviä käytänteitä ja hanketuloksia ympäri Suomea. Tavoitteena on tarjota alusta benchmarkkaukselle sovellettavaksi omaan työhön, verkostoitumiselle sekä vertaistuelle ja -oppimisille.

OHJELMA

1. Asiantuntija Sonja Antosalo, Suomen Yrittäjät: Luovan alan yrittäjät, yksinyrittäjät ja maahanmuuttajayrittäjät ja erityisasiantuntija Sofia-Charlotta Kakko, Taiteen edistämiskeskus: Luova verkko hanke ESR+. Luovien alojen tuki ja verkostot. Puheenvuorossa Sonja kertoo, mitä luovalle alalle kuuluu ja miksi juuri tämä kohderyhmä yrittäjiä on otettu huomioon yrittäjäjärjestössä. Sofia esittelee Taiken tuoretta Luova verkko hanketta ja odotuksia. Lisäksi he esittelevät yhteisen syyskuussa alkavan pilottikiertueen, jossa tuodaan yhteen perinteisen elinkeinoelämän ja taiteen ja luovan alan toimijoita ratkomaan alueellisia elinvoimahaasteita.

2. Projektipäällikkö Jaana Jeminen, Oulun yliopisto: Vastuullisuuden nykytilan arviointityökalu mikro - ja pk-yrityksille. Jaana kertoo uudesta digitaalisen vastuullisuuden arviointityökalusta, joka julkaistaan Yrittäjäviikolla syyskuussa. Työkalun avulla yritys voi arvioida vastuullisuuden nykytilaa ja vastuullisen eri osa-alueisiin liittyviä kehityskohteita. Arviointityökalu on kehitetty VATUPASSI - Vastuullinen tulevaisuus -hankkeessa, jossa kehitetään vastuullisuusosaamista yritysten strategiatyössä, tuote- ja palveluprosessien kehittämisessä sekä toimitusketjuissa kilpailukyvyn, tuottavuuden ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden parantamiseksi.

3. Projektipäällikkö Jouni Silvast, Metsäkeskus: Omistajanvaihdoksia, tuottavuuden parantamista ja vihreän siirtymän vahvistamista puutuotealalla. Jouni tulee kertomaan Metsäkeskuksen ajankohtaisista hankkeista. OKAPUUssa herätetään puutuotealan yrittäjät valmistautumaan omistajanvaihdokseen. Kuulemme, millaista toimialakohtaista mallia hankkeessa luodaan omistajanvaihdosten edistämiseksi ja millaisia kokemuksia siitä on saatu. Jouni kertoo myös uudesta WoodCircles -hankkeesta, jonka tavoitteena on puutuotealan yritysten tuottavuuden parantaminen ja vihreän siirtymän vahvistaminen.

Kysy lisää tapahtumasta ja Teams-kutsu verkostokoordinaattori Laura Veikkolalta (laura.veikkola@oulu.fi).

Yrityskehittäjäfoorumia koordinoi Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE®. Yrityskehittäjät ja yrityskehityksen parissa työskentelevät voivat ehdottaa foorumeihin käsiteltäväksi aihetta, hanketta ja sen tuloksia, hyviä käytäntöjä, mallia tai kokeilua, joka voisi kiinnostaa laajempaakin yleisöä.

Viimeksi päivitetty: 9.8.2024