DigiImpact
Tutkimusryhmän tiedot
Yksikkö ja tiedekunta
Yhteystiedot
Tutkimusryhmän vetäjä
- Yliopistotutkija
Tutkijat
Tutkimusryhmän kuvaus
Tuotamme ja tiivistämme tutkittua tietoa päätöksenteon, tiedolla johtamisen ja toimintakäytäntöjen tueksi. Tutkimuksen tavoitteena on parantaa hoidon laatua (esim. tuloksia, turvallisuutta ja tyytyväisyyttä) ja saatavuutta kustannustehokkaasti. Tutkimuksen painopistealueina ovat digitalisaatio ja vaikuttavuusperusteinen terveydenhuolto.
Tutkimuksen tarkoituksena on:
‒Kuvata kliinisiä tarpeita digipalveluille
‒Kehittää uusia menetelmiä hoidon saatavuuden, tehokkuuden ja laadun parantamiseksi
‒Kehittää uusia arviointimenetelmiä
‒Arvioida uusien menetelmien kustannusvaikuttavuutta
Prekliininen ja kliininen tutkimus sisältää laboratorio-, interventio-, rekisteri-, kysely- ja haastattelututkimuksia. Arviointi kattaa kokeelliset, vertailevat, havainnoivat ja kuvailevat tutkimusasetelmat.
Tiedonkeruussa hyödynnetään asiakkaan raportoimia terveys- ja hyvinvointivaikutuksia, potilaskokemuksia, validoituja mittareita (mm. VBQ, VBOS) ja kustannustietoja unohtamatta SOTE-ammattilaisten kokemuksia ja työnkulkuja. Tutkimuksessa käytetään erilaisia analyyttisiä menetelmiä, ml. meta-analyysia ja meta-aggregaatiota, sisällönanalyysiä sekä tekoäly- ja koneoppimismenetelmiä.
Tutkimusryhmä muodostuu monitieteisistä asiantuntijoista, jotka työskentelevät suomalaisissa ja kansainvälisissä yrityksissä, sairaaloissa, yliopistoissa ja tutkimusorganisaatioissa.