Oulun yliopiston koordinoimalle tohtorikoulutusohjelmalle merkittävä EU-rahoitus

MITIME: Entanglements of Migration and Time in Post-industrial Urban Europe -tohtorikoulutusohjelma keskittyy erityisesti Euroopan kaupunkialueisiin, joissa teollinen toiminta on vähentynyt ja yhteiskunnalliset muutokset haastavat perinteisiä aikakäsityksiä ja kuulumisen muotoja.
Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Doctoral Networks -ohjelmasta saatu rahoitus mahdollistaa 15 täysrahoitettua väitöskirjatutkijan paikkaa Oulun yliopistossa ja kuudessa kumppaniyliopistossa Bilbaossa, Bochumissa, Corkissa, Istanbulissa, Liègessä ja Rotterdamissa.
”Rahoitus antaa harvinaisen mahdollisuuden vaikuttaa konkreettisesti siihen, miten ihmisten liikkuvuutta ja muuttokokemusta Euroopassa ymmärretään ja käsitellään”, humanistisen tiedekunnan dekaani Paula Rossi iloitsee.
MSCA Doctoral Network -rahoitus vahvistaa Oulun yliopiston ja Eurooppa-yliopisto UNICin asemaa johtavana eurooppalaisena tutkimuksen ja tohtorikoulutuksen keskuksena muuttoliikkeen ja liikkuvuuden tutkimuksen alalla.
”Se vahvistaa kansainvälisiä kumppanuuksiamme, auttaa houkuttelemaan huipputason tohtoriopiskelijoita ja syventää vuoropuheluamme päättäjien ja kansalaisyhteiskunnan kanssa. Laajemmin ajatellen se nostaa Oulun yliopiston profiilia keskustelussa muutosta, kotoutumisesta sekä kaupunkien muutoksiin liittyvästä moninaisuudesta ja eriarvoisuuksista”, Rossi kertoo.
Menestys luo myös perustan tulevalle tutkimusyhteistyölle ja rahoitusmahdollisuuksille, jotka sitovat Oulun yhä tiiviimmin osaksi eurooppalaisia tutkimus- ja politiikkaverkostoja.
Oulun yliopisto on lisäksi partnerina neljässä muussa rahoituksen saaneessa tohtorikoulutusohjelmassa. Ne sijoittuvat tieto- ja sähkötekniikan tiedekuntaan: Doctoral Network on Spectrum Analytics as a Service (SpecX, yhteyshenkilö Marja Matinmikko-Blue), Advanced Network Connectivity using Harmonious Optical and Radio Technologies (ANCHOR, Marcos Katz), Decentralized critical Infrastructure Asset Monitoring and coNDition assessment (DIAMOND, Juha Röning) ja GENerative and connected intelligence for 6G Open ManagemEnt (GENOME, Mehdi Bennis).
Tohtoriverkostojen tavoitteena on toteuttaa koulutusohjelmia eri alojen organisaatioiden kumppanuuksilla, stimuloida tohtorikoulutettavien luovuutta, parantaa heidän innovointivalmiuksiaan sekä edistää työllistymistä pitkällä aikavälillä.
Euroopan komissio tukee yhteensä 149 tohtoriohjelmaa yli 1800 tohtorikoulutettavan kouluttamiseksi ja osaamisen kehittämiseksi akateemisen maailman ja sen ulkopuolisten toimijoiden yhteistyönä.
Vuoden 2024 MSCA Doctoral Networks -hauissa European Research Executive Agency (REA) vastaanotti yhteensä 1417 hakemusta, joista 10,6 prosenttia sai rahoituksen.
Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) Doctoral Networks -ohjelma