Center for Atmospheric Research
Ilmassa olevat hiukkaset vaikuttavat terveyteemme, ilmakehän kemiaan ja globaaliin ilmastoon. ATMOS-yksikössä tutkitaan ilmakehän hiukkasten pintarakennetta ja mallinnetaan sen avulla ilmanlaatua ja muuttuvaa ilmastoa. ATMOS-tutkimusyksikön englanninkieliseltä sivulta löydät tarkempaa tietoa yksikössä tehtävästä tutkimuksesta.


Nønne Prisle

Jack Lin

Kunal Ghosh

Lingyu Kong

Sunny Kant

Kamal Raj R Mundoli

Sampo Vepsäläinen

Hadi Sadeghi

Prithvi Jallu

Gargi Sengupta
Alumnit

Josip Lovric

Matthew Ozon
Surface Tension Colloquium
Surface Tension Colloquium tarjoaa kansainvälisen alustan tutkijoille ideoiden ja oivallusten vaihtoon pintajännitysilmiöiden parissa. Tapahtuma järjestetään virtuaalisesti, ja esitykset kestävät 30–45 minuuttia, minkä jälkeen seuraa 15–20 minuutin kysymys- ja vastaussessio Zoomin kautta. Kolloquiumin jälkeen virtuaalitila pysyy avoinna vapaamuotoisille keskusteluille ja verkostoitumismahdollisuuksille.
Toivotamme tervetulleiksi eri uravaiheissa olevat tutkijat jakamaan työtään edistäen osallistavuutta ja monimuotoisuutta sekä tutkimusaiheissa että menetelmissä. Olitpa professori, vanhempi tutkija, postdoc tai opiskelija, kannustamme esityksiin, jotka käsittelevät laboratoriokokeita, kenttätutkimuksia tai mallinnustyötä.
Kiinnostunut esiintymään? Lähetä meille sähköpostia varataksesi paikkasi!

ATMOS Seminars

Vilkkaita keskusteluja kahvin ja kakun äärellä ilmakehä-, aerosoli- ja pintatieteestä. Isännöimme arvostettuja vierailevia puhujia eri puolilta maailmaa, jotka edustavat näihin aihepiireihin liittyviä tieteenaloja.
Työskentelemme ymmärtääksemme aerosolien merkitystä erilaisissa prosesseissa, jotka ovat keskeisiä ilmakehän kemialle ja globaalille ilmastolle. Yhdistämme laajan kirjon eri monimutkaisuuden tasoja molekyylitason karakterisoinnista ja vuorovaikutuksista yksittäisiin aerosolihiukkasiin ja aerosolien ohjaamien prosessien globaaleihin vaikutuksiin.
Päätutkimuskohteemme on aerosolien vaikutukset maapallon ilmakehään ja niiden merkitys ilmastonmuutokselle. Teemme yhteistyötä muiden alojen tutkijoiden kanssa hyödyntääksemme osaamistamme ja menetelmiämme uusilla ja innostavilla tavoilla.
- Aerosol Interaction and Dynamics in the Atmosphere (AIDA) Chamber at Karlsruhe Institute of Technology (KIT)
- Berlin Electron Storage Ring Society for Synchrotron Radiation (BESSY II) Light Source
- The Centre for Molecular Water Science (CMWS)
- Deutsches Elektronen-Synchrotron (DESY) A Research Centre of the Helmholtz Association
- Diamond Light Source, UK
- EC-Earth- A European community Earth System Model
- The European Synchrotron and Free Electron Laser user organisation (ESUO)
- The Finnish Association for Aerosol Research (FAAR)
- Finnish Synchrotron Radiation Users' Organisation (FSRUO)
- LINXS Environment and Climate (ECL) Theme
- The League of European Accelerator-based Photon Sources (LEAPS)
- MAX IV Laboratory, Lund, Sweden
- The Nordic Society for Aerosol Research (NOSA)
- Soleil Synchrotron Facility, France
- UVSOR III Synchrotron Facility, Japan
