Brown Bag -seminaari: Valuma-alueilta kaupungin sykkeeseen – maankäyttösektorin yhteissuunnittelua ja monialaista kaupunkisuunnittelua
Tapahtuman tiedot
Aika
-
Paikka
Tellus Stage, Linnanmaan kampus / Zoom
Sijainti
Aleksi Räsänen käsittelee puheenvuorossaan, miten jokien valuma-alueilla, tässä tapauksessa erityisesti Kiiminkijoen alueella, maankäytön yhteissuunnittelulla ja eri toimijoiden yhteistyöllä voidaan saavuttaa ympäristöllisiä ja sosiaalisia kestävyystavoitteita.
Anna Suorsa kertoo puheenvuorossa siitä, miten uuden tieteellisen tiedon tuominen päätöksentekoon vaatii uudenlaisten tieto- ja informaatiokäytänteiden kehittämistä monella eri tasolla monialaisen yhteistyön mahdollistamiseksi. Hän tarkastelee tätä erityisesti ihmisten hyvinvoinnin ja ympäristön yhteyksiä huomioivan kaupunkisuunnittelun kehittämisen kontekstissa.
Seminaari pidetään tiistaina 10.9. klo 11:00-12:00 Tellus Stagella Linnanmaan kampuksella. Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään to 5.9. klo 12 mennessä. Tarjoamme lounaan etukäteen ilmoittautuneille osallistujille. Huom. Seminaari on englanninkielinen.
Jos et pääse Linnanmaan kampukselle, voit osallistua seminaariin myös Zoomin kautta. Jos osallistut Zoomin kautta, sinun ei tarvitse ilmoittautua tapahtumaan.
Aleksi Räsänen on apulaisprofessori (tenure track) luonnontieteellisessä tiedekunnassa, maantieteen tutkimusyksikössä. Hän on myös aloittanut apulaisprofessorina Profi7 Frontiers of Arctic and Global Resilience (FRONT) -tutkimushankkeessa tammikuussa 2024. Räsänen on filosofian tohtori ympäristötieteen ja teknologian alalla sekä dosentti Helsingin yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa (maantiede, erityisesti ympäristöllinen geoinformatiikka). Aiemmin hän on työskennellyt erikoistutkijana Luonnonvarakeskuksella.
Anna Suorsa on yliopistolehtori humanistisessa tiedekunnassa, historia-, kulttuuri- ja viestintätieteiden tutkimusyksikössä. Hän on filosofian tohtori informaatiotutkimuksen alalla. Tällä hetkellä Suorsa työskentelee monialaisessa RECIPE-projektissa, jossa tutkitaan kaupunkiympäristöjen roolia ja kaupunkisuunnittelun potentiaalia tartuntatautien ja siten pandemioiden ennaltaehkäisyssä ja torjunnassa. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa BCDC Energia ja GenZ -projekteissa.
UniOGS-väitöskirjatutkijat: Voitte lisätä Brown Bag -seminaareihin osallistumisen HOPSiinne ja kun olette käyneet kymmenessä Brown Bag-seminaarissa, saatte siitä 0,5 opintopistettä.
Oulun yliopiston Brown Bag -seminaarien ideana on mahdollistaa kohtaamisia eri alojen tutkijoiden välillä ja lisätä tieteidenvälistä keskustelua. Kerran kuussa kutsumme kaksi tutkijaamme eri tieteenaloilta puhumaan samaan aihepiiriin liittyvästä tutkimuksestaan. Tervetuloa mukaan oppimaan uutta, kyselemään ja keskustelemaan: Brown Bag -seminaarimme ovat kaikille avoimia!