Humanistinen tiedekunta
Tutkimusyksiköt
Giellagas-instituutti
Giellagas-instituutilla on valtakunnallinen vastuu saamen kielen ja saamelaisen kulttuurin ylimmästä opetuksesta ja tutkimuksesta Suomessa. Tutkimuksen päätehtävä on lisätä tietoa saamelaisten kielistä, historiasta, yhteiskunnasta ja kulttuuri-ilmiöistä.
Historia-, kulttuuri- ja viestintätieteet
Tutkimus kohdistuu ihmisyhteisöjen viestinnällisen, kulttuurisen ja historiallisen kehityksen analysoimiseen eri elämänalat huomioivasta perspektiivistä. Tutkimuksen strategisia painoaloja ovat terveys, ympäristö ja hyvinvointi.
Kielet ja kirjallisuus
Yksikössä tutkitaan kielellistä kommunikaatiota ja sen kehitystä osana yhteiskunnallista ja kulttuurista muutosta. Tutkimus kohdistuu niin kirjoitettuun kuin suulliseen sekä multimodaaliseen kommunikaatioon.
Logopedia
Logopedia on tieteenala, jonka tutkimuskohteita ovat puhe, kieli, ääni, kommunikointi ja nielemistoiminnot sekä niiden kehitys, häiriöt ja kuntoutus. Oulun yliopistossa logopedia sijoittuu humanistiseen tiedekuntaan.
Monitieteiset tutkimuskeskukset
Tutustu tutkijoihimme
Humanistisen alan koulutus voi olla monipuolinen ja laaja-alainen, jolloin yleissivistys ja valmiudet erilaisiin työtehtäviin ovat valtteja työelämässä. Koulutuksen voi rakentaa myös erikoisosaamiseen tähtääviin tehtäviin.
Tiedekunnan tarjoama koulutus on korkealaatuista, oppimiskeskeistä ja uudistumiskykyistä, ja siinä korostuu opiskelijan aktiivinen rooli. Koulutuksen korkeasta laadusta ovat osoituksena valtakunnalliset opetuksen laatuyksikköpalkinnot sekä yliopiston sisäiset laatupalkinnot, joita tiedekuntaan on myönnetty.